Hímzett-, riselt- és előnyomott termékek

RENDELÉS: telefonon és emailben is: +36- 20-390-7838, [email protected]

 

Kézimunkák kezelési információ.

 

A kézimunkák kezelése

 A KÉZIMUNKA KÉSZÍTÉS során a következőkre kell feltétlenül figyelnünk:

 

A kézimunkák kezelése

 A KÉZIMUNKA KÉSZÍTÉS során a következőkre kell feltétlenül figyelnünk:

MOSÁS

Pl.egy kivarrott fehér alapanyagon kalocsai színes hímzéses terítőt,maximum 40 fokon ajánlott mosni,majd gyorsan rakjuk centrifugába,ha netán valamelyik szín ereszt rakjuk mosógépbe 40 fokon színfogó kendőt feltétlenűl rakjunk a gépbe a terítővel együtt,és úgy mossuk ki.

pamut hímző cérnával varrott termékeket 40, 50, 60 vagy akár 90 fokon /fehér/is lehet gépben mosni.
A selyemfényű MÁTRA fonallal hímzett terítők mosását maximum 60 fokon ajánljuk.

Kék előnyomott festék könnyű kimosása a terítőből így.Minden hímzett terítőt,hogy ne keljen dörzsölni tudom ajánlani fél liter langyos vízbe 1 teáskanál citromsavat,vagy 5-6 szem citrompótlót elkeverni,és abba benyomogatni a terítőt,hogy mindenhol átigya a folyadékot,majd 5 percig benne tartani,majd öbliteni tiszta vízzel.

fehér alapanyagra hímzett terítőket - a hímzés színétől függetlenül - soha ne mossuk színes ruhadarabjainkkal. A mosóporunkat gondosan válogassuk meg. A fehér terítőinkhez mértékkel használhatunk fehérítő mosóporokat. A hipózást lehetőség szerint ne alkalmazzuk, mert megsárgíthatja hímzéseinket.

színes alapanyagra hímzett terítőket nem szabad színes ruháinkal együtt mosni. A mosáshoz csak színes ruhák mosására alkalmas mosóport /coloros/használjunk és azt gondosan válogassuk meg/ajánlott a szífogó kendő. Hipózni vagy fehéríteni NEM SZABAD ezeket a kézimunkákat!

VASALÁS

Felhívjuk figyelmüket, hogy a terítők vasalását MINDIG A TERÍTŐK HÁTOLDALÁN KELL VÉGEZNI! Szabad gőzölni a kézimunkákat.

A kézimunkák, terítők hátoldalát a következőkről ismerhetjük föl:
   Ha a terítő szegése gépi hímzéssel készült a felső oldalán 2 párhuzamosan egymás mellett futó mintát láthatunk, a hátoldalán pedig csak egyet.

   További ismertető jelei a minta alsó, vagy felső részének a hímzésen láthatóak. A hímzések felső fele (jobb oldala) szemből nézve mindig nagyon szépnek és tisztának látszanak, az alsó felén azonban lehet látni a minták egyes részei közötti összekötő fonalakat.
   Ha a kézimukák elkészítését egy igen precíz és figyelmes hímzőnő készítette, akkor néha nehéz megkülönböztetni a terítők jobb és bal (alsó és felső részét) oldalát, de a hímzésmintákat és szegéseket megfigyelve, könnyen megállapítható, hogy melyik részét vasaljuk erősebben meg. 

A vasalás hőfokát mindig a hímző cérna fajtája határozza meg:

Pamut hímző cérna esetén:

pamut anyagokhoz használt fokozatra állítsa készülékét (2.-3. fokozat)   

Selyem, MÁTRA hímző cérna esetén:

selyem anyagokhoz használt fokozatra állítsa készülékét (1.-2. fokozat)   

 FÉLKÉSZ TERÍTŐK KIVÁGÁSA

Ha félkész terítőt vásároltunk - melynek szegése gépi hímzéssel készült , mosás után érdemes jól kivasalnunk a terméket (leginkább a szélekre figyeljünk), mert vasalás után a terítőket könnyebb KIVÁGNUNK! Szélek levágása a vásárló felelőssége.

Szegett előnyomott terítőket,kivágás nélkül forgalmazzuk.

 

Termék kategóriák

Ha nem webáruházon keresztül kíván vásárolni, nem kell regisztrálnia, telefonon vagy e-mailben is leadhatja rendelését.
Telefon: 06/72-781-828 (UPC)
Mobil: 06/20-390-7838
Emailcímek: [email protected], [email protected]